torstai 21. huhtikuuta 2016

Syitä ja seurauksia

Syitä miksi lukea

- Kehittää lukemisnopeutta. Ihmisillä, jotka lukevat enemmän, on heidän todettu olevan  selvästi nopeampia lukijoita, kuin vähemmän lukevat.

- Laajentaa sanavarastoa, koska kirjoissa on uusia ja vieraita sanoja, jotka opit tuntemaan lukemisen ohella.

- Lisää tietämystä asioista. Kirjat sisältävät tärkeää tietoa, joka on sinulle täysin uutta, joka tulee tutuksi lukemisen kautta.

- Lukeminen parantaa aivojen tehokkuutta. Ihmisillä, jotka lukevat elämänsä aikana paljon on todettu että heillä on parempi aivojen tehokkuus, kuin ihmisillä, jotka eivät ole kuluttaneet paljon aikaa lukemiseen.

- Nukut paremmin yösi, koska kirjojen lukeminen rauhoittaa mieltä. Tämä parantaa unenlaatua.

Syitä miksi jotkut eivät lue kirjoja.

- "Miksi lukisin kirjan kun voin katsoa kirjaan perustuvan leffan?"

Elokuvan katsomisessa ei ole mitään väärää, mutta kirja, johon elokuva perustuu, tarjoaa yleensä lukijalle enemmän.

- "Kirjat ovat tylsiä."

Jos kirja ei ole omaan makuun, voi se vaikuttaa tylsältä. Erilaisia kirjoja on paljon, ja ei tarvitse kuin etsiä niin löytyy taatusti jokin kirja tai kirjasarja, joka on mieleen.

- "Ei jaksa raahata kirjoja kaikkialle."

Nykymaailmassa ei tarvitse raahata kirjojaan kaikkialle, sillä kirjat ovat saatavilla digitaalisena, jolloin pystyy ottamaan kaikki kirjansa mukaan minne tahansa.

- "Ei vain jaksa."

Joskus voi vain olla päiviä, jolloin ei vain jaksa tehdä mitään, ei edes lukea. Mutta silloinkin voi kuunnella kirjan, audiokirjat ovat hyvä vaihtoehto, jos ei jaksa lukea.

- "Ei ole aikaa."

Lukemiselle voi helposti löytää rutiinistaan aikaa. Ei tarvitse lukea pitkiä pätkiä kerrallaan, jopa viisiminuuttia päivässä kelpaa. Juuri ennen nukkumaan menoa tai käydessään vessassa, on mahdollista lukea joka päivä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti