keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Kirjailijahaastattelu: Vesa Vanhanen

Haastattelimme kirjailija Vesa Vanhasta hänen kirjoittamistaan kirjoista "Seitsemän oikein" ja "Seitsemäs helvetti" sekä hänen lukutottumuksistaan.

- Miksi päätit ryhtyä kirjoittamaan kirjoja?
Kirjoittaminen on ollut minulle aina tärkeää ja yliopistossa suoritin lähes kaikki opinnot erilaisilla kirjallisilla töillä. Opettajana huomasin kaipaavani kirjoittamista. Kirjan kirjoittaminen alkoi eräänä jouluna hetkellisestä päähänpistosta, mutta muodostui todella tärkeäksi asiaksi minulle.

- Mistä sait inspiraatiosi romaaniisi "Seitsemän oikein"?Taustalla oli eräs mieleeni jäänyt uutinen menneiltä vuosilta, jossa teon motiivi oli hieman samankaltainen kuin kirjassani. Muuta yhtenäväisyyttä tosielämään tarinalla ei ole.

- Kauanko tämän romaanin kirjoittaminen kesti?Kaikkiaan meni varmaan kolmisen vuotta. Kirjoittelin, kun siihen oli aikaa. Loppua kohden tosin varsin tiiviisti.

- Kenelle suosittelet romaania?Kaikille rikosromaanien ystäville. Kyseessä on perinteinen "Kuka sen teki? -lajityypin edustaja.

- Kerro jotakin toisesta kirjastasi "Seitsemäs helvetti".Ensimmäisestä poiketen kirja sijoittuu kaupunkiiin. Samat poliisit selvittävät rikosta,jossa on syyllisehdokkaita.

- Aiotko kirjoittaa lisää kirjoja?Työn alla on kolmas kirja. Käsikirjoitus on mielestäni melko valmis, mutta katsotaan...

-  Minkälaisia kirjoja luet itse vapaa-ajallasi?Silloin kun kirjoitan aktiivisesti, en lue varsinkaan dekkareita. Se jotenkin sotkisi ajatuksia. Muulloin dekkarit ovat ykkössijalla, mutta muutkin laatukirjailijat ovat lähellä sydäntä.

- Minkälaisia kirjoja suosittelet nuorille?
Ei ole suurta väliä, mitä lukee,
kunhan lukee. Kannattaa kokeillla eri kirjailijoita ja tyylilajeja. Joskus voi yllättyä positiivisesti ja löytää itselleen kokonaan uusia tuttavuksia.

Kävimme ottamassa kuvan itse kirjailin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti